Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Αλλαγή εικονιδίου (Favicon)

Το τέχνασμα που θα σας δείξω σε αυτή την ανάρτηση είναι πολύ απλό και εύκολο στην εκτέλεση. Πρόκειται για το εικονίδιο, favicon (favorite icon), που εμφανίζεται σε κάθε tab που ανοίγουμε αλλά και πριν την μπάρα αναζήτησης κάθε περιηγητή (browser) όπως είναι ο firefox.






Το εικονίδιο αυτό είναι σαν μια "σημαία" για τις εταιρίες, όπως για παράδειγμα η coca-cola ή το Β της google, για τα δικά μας blogspot, αλλά και για σελίδες ιδιωτών και μερικά αξίζουν αρκετά εκατομμύρια. Οπότε αν κάποτε γίνεται γνωστοί μέσω της σελίδας σας που ξέρετε μπορεί και να το χρυσοπουλήσετε :).


Ο τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι απλός. Καταρχήν θα πρέπει να επιλέξετε\δημιουργήσετε το εικονίδιο που θέλετε, το οποίο μπορεί να είναι και μια φωτογραφία σας, . Αλλιώς μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα έτοιμα που υπάρχουν στο διαδίκτυο σε τοποθεσίες όπως αυτή  http://www.iconj.com/gallery.php







Λογότυπο Παπύρων
Αφού, λοιπόν, επιλέξετε\δημιουργήσετε την επιθυμητή εικόνα, κάνετε το εξής:
Πηγαίνετε στην σελίδα της iconj και ανεβάστε την εικόνα σας. Πατάτε πρώτα το browse και επιλέγεται το αρχείο της εικόνας από τον υπολογιστή σας. Έπειτα πατάτε το upload it και το ανεβάζετε.


Το πρόγραμμα αυτόματα θα μετατρέψει την εικόνα σας από .jpg σε .ico και θα σας δώσει τον απαιτούμενο κωδικό που θα βάλουμε στο blog ώστε να εμφανίζεται η εικόνα όταν ανοίγουμε την σελίδα μας στα σημεία που προανέφερα.
Στην παραπάνω εικόνα βλέπουμε ότι εμφανίζονται δύο κωδικοί. Ο ένας είναι η διεύθυνση της σελίδας που βρίσκεται η εικόνα μας και ο άλλος ο κωδικός "HTML" που χρειαζόμαστε. Κάνουμε αντιγραφή αυτόν τον κωδικό πατώντας αριστερό κλικ για να τον επιλέξουμε και έπειτα δεξί κλικ για να τον αντιγράψουμε και πηγαίνουμε στο μπλογκ μας στο ΔΙΆΤΑΞΗ/ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΊΑ HTML στην απεξεργασία προτύπου. Πατάμε στο πληκτρολόγιό μας Ctrl+f και στην μπάρα αναζήτησης που ανοίγει κάτω γράφουμε (<\head>). Ακριβώς μετά το b:skin και πριν το head επικολλούμε (paste) τον κωδικό που αντιγράψαμε από το προηγούμενο site (όπως φαίνεται και στην εικόνα). Βλέπουμε στην προεπισκόπιση αν μας αρέσει και το σώζουμε.


 Μπορούμε να το σβήσουμε ή να το αλλάξουμε όποτε θελήσουμε. Ελπίζω να σας αρέσει, καλή προσπάθεια!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Related Posts with Thumbnails