Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Ασυνήθιστο αντικείμενο προσεγγίζει τη γη!



Ένα ασυνήθιστο διαστημικό σώμα με παραμέτρους παρόμοιους με κάποιο αντικείμενο φτιαγμένο από άνθρωπο θα προσεγγίσει τη γη την Τετάρτη, σε απόσταση περίπου τρεις φορές λιγότερο από ό,τι η τροχιά του φεγγαριού.

Το αντικείμενο, που ονομάστηκε 2010 AL30, θα πετάξει από τη γη σε απόσταση τουλάχιστον 128.000 χλμ στις 12:48 GMT. Μιας και είναι 10-15 μέτρα μακρύ, δεν υπάρχει περίπτωση να επιρεάσει άμεσα τον πλανήτη.


Σύμφωνα με τους Ιταλούς επιστήμονες Εμέστο Γκουίντο και Τζοβάνι Σοστέρο του παρατηρητηρίου  Ραμαντζάκο, το αντικείμενο έχει μια τροχειακή περίοδο σχεδόν ενός χρόνου, κάτι που δείχνει ότι θα μπορούσε να είναι ένα αντικείμενο κατασκευασμένο από άνθρωπο όπως ένας πύραυλος.

Ο Άλαν Χάρρις, ανώτερος ερευνητής του Αμερικανικού Ινστητούτου Διαστημικών Επιστημών λέει, ότι το αντικείμενο έχει μία "τέλεια τροχιά κρούσης με τη γη"

"Είναι απίθανο να είναι τεχνιτή, επειδή η τροχιά του δεν μοιάζει με κανένα χρήσιμο διαστημικό όχημα και η ταχύτητα σύγκρουσης με τη γη δεν είναι ασυνήθηστα χαμηλή"

Οι αστρονόμοι θα μπορούν να παρατηρήσουν το "2010 AL30" σαν ένα 14ου μεγέθους αστέρι στον αστερισμό του Ωρίωνα, του Ταύρου και των Ιχθίων.

πηγή:
Εφημερίδα Pravda

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Related Posts with Thumbnails