Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Οριζόντια μπάρα με αναδυόμενα μενού


Οπως γράφω και στον τίτλο της ανάρτησης, με αυτό το τέχνασμα θα  μπορέσετε να βάλετε στο ιστολόγιό σας μια οριζόντια μπάρα (μενού) με  συνδέσμους που επιθυμείτε, όπως αυτό παρακάτω, με την  ιδιαιτερότητα ότι στο μενού αυτό ο τίτλοι του μπορούν να γίνουν και  αναδυόμενοι και να έχουν μέσα τους άλλα "υπομενού".





Η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύτηκα αρκετά μέχρι να βγάλω άκρη ώστε να κάνω το κόλπο να λειτουργήσει, αλλά τελικά κατάφερα και να φτιάξω τους απαραίτητους κωδικούς και να το απλοποιήσω.

Ο τρόπος για να γίνει αυτό εχει ως εξής...
Συνδεόμαστε στο ιστολόγιό μας πηγαίνουμε στο ΔΙΆΤΑΞΗ-->ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΊΑ HTML πατάμε ctrl+f και αναζητούμε το , μόλις το βρούμε αμέσως πρίν από αυτό επικολλούμε τον παρακάτω κωδικό
και έπειτα το αποθηκεύουμε.  
Αφού το κάνουμε και δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα, πηγαίνουμε στο ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΣΕΛΊΔΑΣ-->ΠΡΟΣΘΉΚΗ GADGET-->HTML JAVASCRIPT και βάζουμε τον παρακάτω κωδικό ο οποίος ουσιαστικά είναι και το μενού που θα εμφανίζεται στη σελίδα μας

Αυτόν τον κωδικό ουσιαστικά τον έφτιαξα για τη δική μου σελίδα. Αν κάποιος θέλει μπορεί να αφερέσει ή να προσθέσει κάποια στοιχεία. Αν δυσκολευτείτε σε αυτό (αφαίρεση ή προσθήκη στοιχείων) πείτε μου να σας βοηθήσω.
Καλή προσπάθεια!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Related Posts with Thumbnails