Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Ενσωμάτωση ιστολογίου

Με αυτό το τέχνασμα μπορείτε να ενσωματώσετε στο ιστολόγιό σας, στην ανάρτηση ή στις μπάρες, ένα άλλο ιστολόγιο ολόκληρο, όπως φαίνεται παρακάτω.
Σε περίπτωση που κάποιος διατηρεί παραπάνω από ένα ιστολόγια το παρακάτω τέχνασμα βοηθάει στο να τα έχει όλα μαζεμένα σε ένα ώστε να μπορούν να τα δουν οι επισκέπτες. Επίσης μπορείτε να βάλετε σελίδες εφημερίδων, άλλων μπλογκ ή ότι άλλο θέλετε.





Για να γίνει αυτό, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε τον παρακάτω κώδικα με την διεύθυνση της ιστοσελίδας που επιθυμείτε.



Αλλάζοντας το hight και το width αλλάζετε το ύψος και το πλάτος, αντίστοιχα, του πλαισίου που θα έχει το ιστολόγιο. Η φράση "Ο περιηγητής σας δεν υποστηρίζει iframes." θα βγαίνει μόνο σε όσων οι περιηγητές δεν υποστηρίζουν iframes.

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Αρίθμηση σχολίων


Όταν λέω για αρίθμηση σχολίων, εννοώ, όπως καταλαβαίνεται και όπως φαίνεται παρακάτω στην εικόνα, την αριθμοδότηση του κάθε σχολίου αλλά και την καταχώρηση ενός διαφορετικού συνδέσμου  για κάθε ένα από αυτά. Πατώντας, δηλαδή, πάνω στον αριθμό κάθε σχολίου μεταφέρεστε στο δικό του σύνδεσμο.




Για να γίνει αυτό, κάνετε το εξής.

Συνδέεστε στο ιστολόγιό σας, πηγαίνετε στο Διάταξη->Επεξεργασία html και τσεκάρετε το κουτάκι που γράφει "Επέκταση προτύπων γραφικών στοιχείων".
Έπειτα, πατάτε ctrl+f και ψάχνετε για τον παρακάτω κώδικα.




Αφού τον βρείτε, αμέσως πριν από αυτόν επικολλάτε το παρακάτω.



Έπειτα βρίσκετε αυτό,



και αμέσως μετά από αυτό, επικολλάτε το παρακάτω.




Τέλος, βρίσκετε το </head> και αμέσως πριν από αυτό επικκολάτε τον παρακάτω κώδικα


Το σώζεται και είναι έτοιμο.

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Κοζάκοι

Ρωσικής καταγωγής ημινομαδικός πληθυσμός των στεπών της νότιας Ρωσίας. Ήταν σχεδόν ανεξάρτητοι και συγκεντρωμένοι σε στρατιωτικά οργανωμένες κοινότητες και είχαν εκλεγμένους αρχηγούς (αταμάνους). Ζούσαν κυρίως με τον πόλεμο και τη ληστεία και κατά δεύτερο λόγο με το κυνήγι, το ψάρεμα και τη συγκομιδή.

Οι Κοζάκοι του Δνείπερου ζούσαν στην Ουκρανία, βρίσκονταν συνεχώς εμπόλεμη κατάσταση με τους Τατάρους της Κριμαίας και τους Τούρκους. Οι Πολωνοί προσπάθησαν να τους υποτάξουν, αλλά οι Κοζάκοι, στηριγμένοι στις ελεύθερες περιοχές τους, δεν έπαυαν να επαναστατούν, δυσαρεστημένοι από την πολιτική των Πολωνών που ευνοούσαν το μεγαλοακτήμονες. Η εξέγερση του Μπογκντάν Χμελνίτσκι θριάμβευσε στο Ζμπόροβο (1649), αλλά στην προσπάθειά τους να παγιώσουν τη νίκη τους ζήτησαν την επέμβαση της Ρωσίας, που έσπευσε να επωφεληθεί. Πάνω από εκατό χρόνια κράτησαν οι αγώνες των Κοζάκων για ανεξαρτησία και ο αταμάνος Μαζέπα έγινε θρύλος, τελικά όμως, το 1775, η Μ. Αικατερίνη εξαφάνισε κάθε ίχνος ανεξαρτησίας των Κοζάκων και ενσωμάτωσε της μονάδες τους στο ρωσικό στρατό.

Οι Κοζάκοι του Ντον πρωταγωνίστησαν, πολεμώντας για λογαριασμό των τράρων, στην κατάκτηση του Καζάν, του Αστραχάν και της Σιβηρίας. Αργότερα εγκατέλειψαν το νομαδισμό και εγκαταστάθηκαν σε ένδεκα περιφέρειες στα σύνορα της Ρωσικής αυτοκρατορίας. Σιγά σιγά έχασαν την ανεξαρτησία και την αυτονομία τους και οι τράροι διόριζαν τους ατσαμάνους- συχνά όμως οι δυσαρεστημένοι Κοζάκοι έμπαιναν επικεφαλής φοβερών αγροτικών εξεγέρσεων (Στένκα Ραζίν 1669-1671, Πουγκατσόφ 1771-1774).

Οι τσάροι για να δημιουργήσουν ταξικές αντιθέσεις ανάμεσα στους Κοζάκους, ευνόησαν άνοδο Κοζάκων Φεουδαρχών και δουλοκτητών. Έχοντας αυτούς σαν άμεσους υπερασπιστές των συμφερόντων τους και παραχωρώντας ειδικά προνόμια σ' όλους τους Κοζάκους, απέκτησαν ένα πιστό στρατό που αποδείχτηκε ο καλύτερος πρόμαχος της τσαρικής εξουσίας. Μετά την Οκτωβριανή επανάσταση, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου, το μεγαλύτερο μέρος των Κοζάκων πολέμησε εναντίων των κομουνιστών. Με την οριστική επικράτηση των Μπολσεβίκων οι μονάδες τους ενσωματώθηκαν στο ιππικό του Ερυθρού στρατού, αναδιοργανώθηκαν όμως κατά τη διάρκεια του Β'ΠΠ.

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Μεγεθύνετε το πρώτο γράμμα

Για να μεγεθύνετε το πρώτο γράμμα σε μια ανάρτησή σας όπως αυτό που βλέπετε κάνετε το εξής εύκολο και γρήγορο:

Βάζετε στην αρχή της ανάρτησης αυτόν τον κωδικό



και στη θέση που έχω το Γ, βάζετε όποιο γράμμα θέλετε. Μπορείτε να αλλάξετε τα px για να το κάνετε όσο μεγάλο ή μικρό θέλετε.

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Κάντε τους συνδέσμους να ανοίγουν σε νέα καρτέλα

Κάποιες φορές είναι πολύ χρήσιμο, οι σύνδεσμοι που βάζετε, να ανοίγουν σε νέα καρτέλα ώστε ο επισκέπτης σας να μην απομακρύνεται από τη σελίδα σας. Όπως αυτός εδώ ο σύνδεσμος- πάπυροι!

Για να γίνει αυτό κάνετε το εξής απλό.

Στην ανάρτηση, πηγαίνεται από τη ΣΎΝΘΕΣΗ στο ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΊΑ html και βρίσκεται τον σύνδεσμό σας που είναι κάπως έτσι . Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε το target="_blank" αμέσως μετά το τέλος της διεύθυνσης της σελίδας. Δηλαδή έτσι

Και είναι έτοιμο!

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Κατεβάστε αρχεία με μ-torrent


Επειδή καλό και το rapidshare, δε λέω, αλλά αν δεν είσαι συνδρομιτής είναι κάπως σπαστικό να περιμένεις αυτά τα λεπτά αναμονής από αρχείο σε αρχείο τα οποία όσο περισσότερα αρχεία κατεβάζεις τόσο μεγαλώνει ο χρόνος αναμονής, και επείδη όταν κατεβάζεις μια ταινία για παράδειγμα, συνήθως έχει πολλά αρχεία τα οποία πρέπει ένα ένα να περιμένεις να έρθει η σειρά τους να τα κατεβάσεις- υπάρχουν βέβαια προγράμματα τα οποία αλλάζουν την ip διεύθυνση και ουσιαστικά μπερδεύουν το rapidshare και έτσι δεν χρειάζεται να περιμένεις από αρχείο σε αρχείο, αλλά εμένα κανένα δε με βόλεψε- το όλο θέμα γίνεται λίγο βαρετό. Έτσι, κατά τη γνώμη μου, ο καλύτερος τρόπος για ανταλλαγή αρχείων είναι μέσω torrent.

Υπάρχουν αρκετά προγράμματα με τα οποία μπορούμε να κάνουμε ανταλλαγή αρχείων μέσω torrent. Εγώ χρησιμοποιώ το μ-torrent και μέχρι σήμερα είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Ο τρόπος για να αρχίσετε να κατεβάζετε με τόρεντ είναι πολύ απλός και γρήγορος. Καταρχήν κατεβάστε το δωρεάν πρόγραμμα μ-τόρεντ από εδώ, υπάρχει και για mac, και εγκαταστήστε το. Έπειτα γίνετε μέλος σε κάποιο ελληνικό (και όχι μόνο) τορεντάδικο (δωρεάν) όπως αυτό. Τέλος βρείτε αυτό που ψάχνετε, πατήστε "κατέβασμα" και το μ-τόρεντ θα κάνει τα υπόλοιπα.
Next previous home
Related Posts with Thumbnails