Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Κυλιόμενη Μπάρα με τις 15 Τελευταίες Αναρτήσεις

Η συγκεκριμένη κυλιόμενη μπάρα, σαν αυτή που "τρέχει" στο πάνω μέρος της ιστοσελίδας μου, είναι ένας ωραίος τρόπος να παρουσιάζετε στους αναγνώστες σας τις δεκαπέντε πιο πρόσφατες αναρτήσεις. Γνωρίζουμε, ότι λίγοι είναι αυτοί που "ξεφυλλίζουν" όλο το ιστιλόγιο και ακόμα λιγότεροι όσοι διαβάζουν το ιστορικό ή τις ετικέτες των αναρτήσεών μας. Όταν όμως ο επισκέπτης βλέπει τους τίτλους των αναρτήσεών σας να περνάνε στο πάνω μέρος της ιστοσελίδας σας, παίρνει έναυσμα να διαβάσει την ανάρτηση, εφόσον τον ενδιαφέρει, και έτσι δεν πηγαίνουν "χαμένες" οι πρόσφατες αλλά περασμένες αναρτήσεις.

Ο τρόπος για γίνει αυτό είναι ο εξής:

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Κωνσταντινούπολη


Η γεωγραφίκή θέση της Κωνσταντινούπολης είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας στην εξέληξή της σαν μια μητρόπολη του κόσμου. Είναι η μοναδική πόλη στον κόσμο που έχει κτισθεί πάνω σε δυο υπείρους. Η πόλη αποτελείται από τρία τμήματα. Το τμήμα που ονομάζεται "Ιστορική Χερσόνησος" στην ευρωπαϊκή πλευρά, νότια του Κεράτιου κόλπου, το τμήμα της περιοχής Γαλατά που βρίσκεται στα βόρια του Κεράτιου και το τμήμα της Νέας Πόλης στην ασιατική πλευρά.

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Ασυνήθιστο αντικείμενο προσεγγίζει τη γη!



Ένα ασυνήθιστο διαστημικό σώμα με παραμέτρους παρόμοιους με κάποιο αντικείμενο φτιαγμένο από άνθρωπο θα προσεγγίσει τη γη την Τετάρτη, σε απόσταση περίπου τρεις φορές λιγότερο από ό,τι η τροχιά του φεγγαριού.

Το αντικείμενο, που ονομάστηκε 2010 AL30, θα πετάξει από τη γη σε απόσταση τουλάχιστον 128.000 χλμ στις 12:48 GMT. Μιας και είναι 10-15 μέτρα μακρύ, δεν υπάρχει περίπτωση να επιρεάσει άμεσα τον πλανήτη.

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Μποζόνιο Higgs



Ξέρουμε πολλά τώρα, μετά από δεκαετίες πειραμάτων στους μεγάλους επιταχυντές. Στον επιταχυντή Tevatron στο Fermilab, στους LEP 1 και 2 στο CERN, στον KEK-B στην Ιαπωνία, στον PEP2 στο SLAC, στον HERA του DESY στο Αμβούργο, κλπ Αλλά όλοι θα υποκλιθούν σύντομα στο Μεγάλο Συγκρουστή Αδρονίων : το LHC στο CERN. Αυτή η μηχανή, κατά πάσα πιθανότητα, θα απαντήσει στην ερώτηση: ποιά είναι η προέλευση της διάσπασης της ηλεκτρασθενούς συμμετρίας; Δηλαδή γιατί οι φορείς της ασθενούς πυρηνικής δύναμης, τα μποζόνια W και Z, έχουν μάζα (και μάλιστα μεγάλη μάζα) και το φωτόνιο δεν έχει καθόλου μάζα;

Next previous home
Related Posts with Thumbnails